Information inför vecka 16

Hej,

Som representant för klassföräldrarna var Victors mamma Linda i klassen i måndags och presenterade alternativen för klassresa. Klassen röstade med en klar majoritet för att åka till Boda Borg. Linda (Victors mamma) har bokat ett klassresepaket på Boda Borg samt buss. Onsdagen den 30 maj bär det av. Mer information kommer senare.

De nationella proven fortsätter och vi börjar nu med matematik.

Övrig information:

Måndagen den 16 april är det studiedag.

På Valborgsmässoafton, måndagen den 30 april, är det kompensationsledigt för Öppet Hus.

Veckans arbete vecka 15:

Matematik:    Geometri: Vi tränar på att bygga och rita av tredimensionella figurer och repeterar namnen för de två- och tredimensionella objekten. Vi tränar även på olika begrepp för att kunna beskriva olika geometriska objekt. Begreppen är: rät, spetsig och trubbig vinkel, hörn, sida, sidoyta, kant och parallella linjer.

Svenska:       Skiljetecken: Att välja rätt skiljetecken samt att sätta ut skiljetecken där det saknas. Skriva dialoger och använda talstreck.

SO:               Bronsåldern

NO:               Vi arbetar vidare med NTA-temat Testa teknik. Detta temat är det enda som är ett helårstema, övriga är terminsvis. Vi gjorde några av delarna i höstas och gör nu de resterande. Det vi gör nu handlar om ” sätta fast, ta loss och sammanfoga”. Om ni vill veta mer kan ni läsa här: https://nta.stockholm.se/sites/default/files/brev_till_vardnadshavare_-_testa_teknik.pdf

Läxor till vecka 16:

Matematik: s. 50-51 i matteläxboken.

Svenska: Läsläxa

Klassreporter fredag: Milton och Matilda A

Inför vecka 16:

Måndag:     Studiedag

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag:     Lämna in läxor. Idrott: Kom ihåg kläder, skor och handduk.

Fredag:      Läxor lämnas ut. Idrott: Kom ihåg kläder, skor och handduk.

Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *