Information inför vecka 11

Hej,

Under kommande vecka ska vi börja med de nationella proven i svenska. De delar som klassen kommer att få starta med är en läsförståelsedel samt en gruppuppgiftsdel. En del elever har ställt frågor kring proven och funderar på om man får gå om en klass om man gör fel. Jag har försökt att avdramatisera proven för klassen och sagt att det kommer att handla om sådant vi redan har gjort samt att proven är till för oss lärare på skolan. T ex att klassens nya lärare i fyran får information om vad som det eventuellt behövs tränas mer på. Om någon är sjuk och missar något delprov får man göra delprovet vid ett annat tillfälle. Vi har till och med vecka 20 på oss att genomföra samtliga delprov i matematik och svenska.

Onsdagen den 28 mars kl. 18.00 är ni välkomna på föräldramöte i klassrummet. Jag tänker att vi ska prata om den stundade klassresan som avslutar åk 3. Exempel på klassresemål som andra klasser har haft är t ex Kolmården, Furviksparken, äventyrsaktiviteter på Siggesta Gård och ”Fångarna på forten” på Kastellet i Vaxholm. Ett förslag från oss i skolan är att vi tillsammans på föräldramötet kommer fram till rimliga förslag som barnen sedan kan få rösta på. På föräldramötet bestämmer vi även alla ”runt omkring frågor” som medföljande vuxna, datum, vem som bokar osv.

Veckans arbete vecka 10:

Matematik:   Vi har avslutat ett kapitel och börjat med ett nytt. Det vi kommer att arbeta med är: Multiplikation och division med 7, 8 och 9. Strategier för huvudräkning, multiplikation och division. Talmönster. Problemlösning.

Svenska:     Vi tränar på att skriva berättande texter där tydlig inledning, handling och avslutning finns med.

NO/SO:       Jägar- och samlarstenåldern

Läxor till vecka 11:

Matematik:   s. 44-45 i Matteläxboken.

Svenska:       Läsläxa

Klassreporter torsdag: Alexandra och Vilhelm

Klassreporter fredag: Victor och Hugo D

Inför vecka 11:

Måndag:

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag:    Lämna in läxor. Idrott: Kom ihåg kläder, skor och handduk.

Fredag:      Läxor delas ut. Idrott: Kom ihåg kläder, skor och handduk.

Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *