Information inför vecka 12

Hej,

I veckan började vi med nationella prov i svenska. Klassen har fått göra en gruppuppgiftsdel samt en läsförståelsedel. På halvklassen på måndag är det dags för nästa delprov. Under veckan som kommer ska även eleverna läsa enskilt för mig, vilket också ingår i det nationella provet.

Torsdagen den 22 mars har skolan en temadag med innehåll Vårsalong. De olika stadierna kommer att ha olika uppgifter med ett kreativt innehåll. Vi samlas som vanligt kl. 8.20 i klassrummet. 3a, 3en och Fka kommer att vara tillsammans i blandade grupper på tre olika stationer under dagen. Det är inte någon idrott.

Onsdagen den 28 mars kl. 18.00 är ni välkomna på föräldramöte i klassrummet. Jag tänker att vi ska prata om den stundade klassresan som avslutar åk 3. Ett förslag från oss i skolan är att vi tillsammans på föräldramötet kommer fram till rimliga förslag på resmål som barnen sedan kan få rösta på. På föräldramötet bestämmer vi även alla ”runt omkring frågor” som medföljande vuxna, datum, vem som bokar osv.

Övrig information:

Skärtorsdagen är en vanlig skoldag. Påsklovet startar på långfredagen den 30 mars.

Måndagen den 16 april är det studiedag. Mer information kommer från skolan.

Veckans arbete vecka 11:

Matematik:   Multiplikation och division med 7, 8 och 9.

Svenska:     Vi tränar på att skriva berättande texter där tydlig inledning, handling och avslutning finns med.

NO/SO:       Bondestenåldern

Läxor till vecka 12:

Matematik:   s. 46-47 i Matteläxboken. Just nu arbetar vi med multiplikation och division och jag vill att klassen tränar lite extra hemma på det. I läxmappen har eleverna fått med sig en multiplikationsruta samt ett häfte med multiplikations- och divisionsuppgifter. Detta häfte är till för att träna en lite stund då och då under flera veckor. Man måste inte bli klar på en vecka, utan syftet är att småträna ofta så att det blir automatiserat. Om man blir klar med häftet kan man självklart få ett nytt om man vill.

Svenska:       Läsläxa

Klassreporter fredag: Bo och Alina

Inför vecka 12:

Måndag:

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag:    Lämna in läxor. Temadag Vårsalong.

Fredag:      Läxor delas ut. Idrott: Kom ihåg kläder, skor och handduk.

Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *