Information inför vecka 22

Hej,

Ett stort tack till alla som hjälpte till på vårfesten. Vilka duktiga presentatörer, vad bra alla sjöng och vad bra det flöt på med fika- och korvförsäljningen. Årets tema på vårfesten var ju vikingatiden och våra fritidsnamn. Alla klasser fick välja nummer och låtar att framföra. Jag och klassen har utifrån de valda låtarna skrivit ihop ett manus och byggt en röd tråd. Då 3a har läst om forntiden under terminen så hade vi stor kunskap att använda oss av.

Idag delade jag ut kuvert till alla barn att ta hem. I kuvertet ligger papper på resultat av de nationella proven. Jag har sagt att inga elever får öppna kuverten utan det ska ni föräldrar göra. Om ni har några frågor så får ni höra av er. Måndagen den 28 maj fram till kl.16.00 och fredagen den 1 juni fram till kl.16.30 är jag i klassrummet under eftermiddagen (efter skoltid) och ni föräldrar har tillsammans med era barn möjlighet att komma på drop-in för att se på, och prata med mig om, de nationella proven. Då det är drop-in så har man ingen egen tid. Om ni vill komma så måste ni mejla mig så att jag vet om det kommer några samt hur många det blir varje dag. Jag behöver även ta fram rätt elevs prov. Det är sekretess på proven men för åk 3 har man enligt anvisningarna möjlighet att visa proven för att ge återkoppling. Det är frivilligt att komma på drop-in.

Torsdagen den 29 maj är det playback show på skolan. Det börjar kl. 12.10 och kommer eventuellt att hålla på till efter kl. 14.

Information om klassresa 30 maj:

  • Samling/Avresa

Samling på skolgården kl 7.50 (avgångstid för bussen är kl 8.00).

  • Kläder

Klass t-shirts kommer delas ut på skolgården innan avresa. I övrigt rekommenderas oömma kläder och gympaskor (innegympaskor till cellerna ska också tas med). Det funkar lika bra med shorts eller långbyxor. Det blir varmt i cellerna men det kan göra lite ont att krypa runt utan långbyxor. Man får avgöra lite själv helt enkelt!

  • Matsäck

Ingen matsäck behöver tas med. Frukt kommer att delas ut i bussen och sedan blir det lunch, fika och middag på Boda Borg.

Ta med vattenflaska!

  • Hemkomst

Avresa från Boda Borg är kl 17.30, vilket om trafiken flyter på, innebär återkomst till skolgården ca kl 19.00-19.15. Om det blir någon större försening mailar någon av de medföljande vuxna ut det, så håll koll på mailen.

  • Övrigt

Det är bestämt att barnen inte får ha några mobiltelefoner med sig. Om någon av barnen skulle behöva ringa hem har de medföljande vuxna såklart telefoner och klasstelefonlistan med sig.

Innan hemresan kommer alla få några souvenirer från Boda Borg. Det är inte heller något annat som barnen behöver betala själva så inga pengar ska tas med.

Två aktiviteter kommer vara utomhus (klätterväggen och saltotrampolin) så om det verkar bli soligt väder glöm inte att smörja in barnen med solkräm.

Aktiviteter och viktiga datum i maj och juni:

Onsdagen den 30 maj är det klassresa.

Tisdagen den 5 juni är det friidrottsdag.

Fredagen den 8 juni är det skolavslutning.

Veckans arbete vecka 21:

Veckans arbete har fokuserat kring att göra klart olika arbetsuppgifter och böcker. Vi har även ägnat en stor del av tiden till att förbereda och träna inför vårfesten.

Läxor till vecka 22:

Matematik: s. 62-63 i matteläxboken.

Svenska: Läsläxa

Klassreporter torsdag: Carolina, Lucas, Minta och Viola

Klassreporter fredag: Bo, Filip, Victor och Harry

Inför vecka 22:

Måndag:

Tisdag:         Playback show, start kl. 12.10.

Onsdag:        Klassresa, samling 7.50. Bussen går 8.00.

Torsdag         Idrott: Kom ihåg kläder, skor och handduk.

Fredag:         Läxor lämnas in. Idrott: Kom ihåg kläder, skor och handduk.

Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *