Information inför vecka 7

Hej,

Onsdagen den 14 februari är det vinterfriluftsdag. Vi kommer att åka skridskor i Vasaparken fram till lunch. Det är samling kl. 8.20 vid vår ingång. Ta med skridskor, hjälm och kläder efter väder. Vi äter lunch i skolan men man får gärna ta med dryck (varm och/eller kall) samt frukt till Vasaparken då vi kommer att äta senare än vanligt. Lunchtiden på friluftsdagen blir 11.30/11.45. Efter lunchrasten har vi lektioner i klassrummet.

Torsdagen den 15 februari ska 3a till Konserthuset för att se och lyssna till en föreställning som heter Crocodiamond. Vi äter i skolan så matsäck behövs ej.

Tisdagen den 20 februari ska vi till Naturhistoriska riksmuseet för att besöka utställningarna ”Fossil och evolution” samt ”Den mänskliga resan”. Medtag egen matsäck.

Veckans arbete vecka 6:

Matematik:   Vi tränar på bråk, del av helhet och del av antal.

Svenska:     Klassen har nu läst klart alla delarna i boken om Klurarbyrån. Till varje läsdel har eleverna fått arbeta med texten och skriva svar på frågor för att träna på läsförståelse och ordförståelse. Idag reflekterade en av eleverna kring arbetet med denna bok. ”Det har ju gett resultat. Jag är mycket bättre på att förstå och sökläsa”.

NO/SO:       Vi har läst, sett på film och pratat om människans utveckling. Eleverna har fått skriva faktatexter kring detta ämne och använt ett antal ord som stöd i sin skrivning.

Läxor till vecka 7:

Matematik:   s. 40-41 i Matteläxboken.

Svenska:       Läsläxa

Klassreporter torsdag: Viola och Isabelle

Klassreporter fredag: Hugo L och Oskar

Inför vecka 7:

Måndag:

Tisdag:

Onsdag:      Vinterfriluftsdag. Skridskoåkning i Vasaparken.

Torsdag:     Besök på Konserthuset. Lämna in läxor. Idrott: Kom ihåg kläder, skor och handduk.

Fredag:       Läxor delas ut. Idrott: Kom ihåg kläder, skor och handduk.

Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *