Om

Välkomna till vår klassblogg. Vi går i klass 3a på Rödabergsskolan i Stockholm. Vi är 28 vetgiriga och nyfikna pojkar och flickor. Vår lärare heter Linda Andersson.

Vi vill i text och bild berätta om vår vardag så att föräldrar, syskon och andra intresserade, som till exempel mor- och farföräldrar, oavsett geografiskt avstånd ska kunna följa vad vi gör och lär oss i skolan. Detta är en mer utförlig variant av att skriva veckobrev.

Här kan man läsa information om praktiska saker som är aktuellt. Vi skriver texter om vår skolvardag och skolarbetet. Vi gör ett urval av vad vi vill berätta om och vi väljer vilka bilder som ska publiceras. På detta sätt arbetar vi med ”skapande av texter där ord och bild samspelar, såväl med som utan digitala verktyg” och vi tränar på att ”skriva med digitala verktyg” (ur centralt innehåll, Sv åk 1-3, Lgr 11).

För oss är denna klassblogg ett sätt att ha en mottagare för en del av våra skoluppgifter. Genom att skriva texter och lägga upp bilder får vi visa egenvalda ögonblick som vi kan prata vidare om hemma med våra föräldrar. Ibland kommer det flera inlägg samtidigt och i vissa perioder blir det färre inlägg.

Vi har lärt oss att skriva inlägg och vilka bilder man får publicera. Vi borde vinna för att vi har jobbat med vår klassblogg i tre år och utvecklat den.

Vi som skriver på Lindas klassblogg (elever och lärare) har upphovsrätt till allt material på sidan. Vi publicerar endast bilder vi själva fotograferat.

2 reaktion på “Om

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *