Om

Välkomna till vår klassblogg. Vi går i klass 3a på Rödabergsskolan i Stockholm. Vi är 28 vetgiriga och nyfikna pojkar och flickor. Vår lärare heter Linda Andersson.

Vi vill i text och bild berätta om vår vardag så att föräldrar, syskon och andra intresserade, som till exempel mor- och farföräldrar, oavsett geografiskt avstånd ska kunna följa vad vi gör och lär oss i skolan. Detta är en mer utförlig variant av att skriva veckobrev.

Som lärare lägger jag upp information om praktiska saker som är aktuellt. Eleverna skriver texter om sin skolvardag och sitt skolarbete. De gör ett urval av vad de vill berätta om och de är med och väljer vilka bilder som ska publiceras. På detta sätt har eleverna arbetat med att kombinera ord och bild i webbtexter (centralt innehåll, Sv åk 1-3, Lgr 11).

För eleverna är denna klassblogg ett sätt att ha en mottagare för en del av sina skoluppgifter. Genom att skriva texter och lägga upp bilder får de visa egenvalda ögonblick (”ta kort på det här”) som de kan prata vidare om hemma med sina föräldrar.

Vi som skriver på Lindas klassblogg (elever och lärare) har upphovsrätt till allt material på sidan. Vi publicerar endast bilder vi själva fotograferat.

2 reaktion på “Om

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *